ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο lockdown-Σχολεία: Επανέρχεται η πλατφόρμα Webex- Τα ωράρια τηλεκπαίδευσης

19:24 - 10 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Νέο lockdown-Σχολεία: Επανέρχεται η πλατφόρμα Webex- Τα ωράρια τηλεκπαίδευσης
Από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Αττικής επιστρέφουν στα δεδομένα που ίσχυαν κατά την προηγούμενη αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Γυμνάσια και λύκεια θα πραγματοποιούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, μέσω της γνωστής πλέον πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες: 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 - 13:40 για τα λύκεια.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 - 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 - 17:20 τα δημοτικά.

Επιπλέον, για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες θα αρχίσει εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 10:00 έως τις 12:00.

Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της Αττικής θα αναστείλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους έως και τις 28 Φεβρουαρίου. 

Όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία.

Απουσίες

Η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται κανονικά από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού. Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά. Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 10 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.