ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων - Προς σκληρό lockdown τέσσερις περιοχές

09:14 - 12 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων - Προς σκληρό lockdown τέσσερις περιοχές
Τέσσερις είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων κι αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Εύβοια και το Ρέθυμνο. Ένα βήμα πριν την αυστηροποίηση των μέτρων βρίσκονται η Εύβοια, η Αχαΐα και το Ρέθυμνο, ενώ αναμένεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρού lockdown και στη Θεσσαλονίκη.

Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής συνεδριάζουν σήμερα (12/2) στις 10 το πρωί, προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τεσσάρων περιφερειών, να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προβούν ή όχι σε σκληρότερα μέτρα.

Μέχρι στιγμής οι ειδικοί έχουν τοποθετήσει ήδη στο «κόκκινο» την Αχαΐα και το Ρέθυμνο, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα μπουν σε σκληρό lockdown, μιας και είναι πολύ δύσκολο να έχει αλλάξει κάτι από την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται πως στην Αχαΐα σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας.

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινείται και η Εύβοια στην οποία τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται, εξαιτίας της Χαλκίδας, η οποία είναι ήδη υπό καθεστώς καθολικού lockdown. Σε περίπτωση που επιβαρυνθεί η κατάσταση στην Εύβοια, τότε οι χρήζοντες νοσηλεία θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της επίσης κόκκινης Αττικής.

Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Η κατάσταση στην συμπρωτεύουσα δεν είναι τόσο δύσκολη με αποτέλεσμα μερίδα των ειδικών να τάσσεται υπέρ των αυστηρών μέτρων, ενώ άλλη να ζητά λίγο ακόμη χρόνο.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη.

Σε περίπτωση που μπουν οι παραπάνω περιοχές σε σκληρό lockdown μαζί με την Αττική, τότε θα μιλάμε για περίπου το 50% του πληθυσμού της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 12 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.