ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Μήδεια» παραλύει την Αττική-Νέα σύσταση από την Πολιτική Προστασία

09:15 - 16 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Η «Μήδεια» παραλύει την Αττική-Νέα σύσταση από την Πολιτική Προστασία
Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία «σφυροκοπά» την Αττική, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται πως στις περισσότερες περιοχές της χώρας χιόνιζε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Στην Αττική, με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα από Χαϊδάρι προς Ελευσίνα, έκλεισε και η λεωφόρος Μεσογείων από Αγία Παρασκευή. Ισχυρές συστάσεις γ.γ. Πολιτικής Προστασίας σε κατοίκους βορείων περιοχών Αθηνών και Αν. Αττικής να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών: Δήμοι Πεντέλης (Μελίσσια, Πεντέλη, Νέα Πεντέλη), Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη), Μεταμόρφωσης, Πεύκης – Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού – Φιλοθέης (Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη), Χολαργού – Παπάγου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου.

Ανατολικής Αττικής: Δήμοι Ωρωπού (Ωρωπός, Αυλώνα, Κάλαμος, Συκάμινος, Πολυδένδρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αφίδνες), Μαραθώνος (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβας),  Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου (Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Διόνυσος, Άνοιξη, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδοπόλεως), Αχαρνών (Αχαρνές, Θρακομακεδόνες), Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα), Παιανίας (Παιανία, Γλυκά Νερά), Σπάτων – Αρτέμιδος,  Λαυρεωτικής (Λαυρεωτική, Κερατέα, Άγιος Κωνσταντίνος), Σαρωνικού (Καλύβια Θορικού, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Κουβαράς, Παλαιά Φώκαια),  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας.

Οι μεν κάτοικοι στις περιοχές αυτές να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν για αργότερα, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τις περιοχές αυτές, σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους να μετακινηθούν και αυτοί μετά τις 10.00 το πρωί.

Αναβάλλονται τα πρωινά ραντεβού για εμβολιασμό

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Πολιτικής Προστασίας και της ισχυρής σύστασης προς τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών και της Ανατολικής Αττικής “να αποφύγουν τις μετακινήσεις πριν τις 10 το πρωί” εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, ανακοινώνουμε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τις εν λόγω περιοχές, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει στις 10:30πμ.

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 8:00 έως τις 10:30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Σε συναγερμό ο ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σήμερα πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.  

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς  Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Απαγορευτικά απόπλου και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παραμένουν τα προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων που έχουν προκληθεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

«Φρένο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την απόφαση να επιστρέψουν όλα τα λεωφορεία, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αθήνας, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού λίγο πριν τις 7:00 το πρωί, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του ΜΕΤΡΟ. Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο, καθώς σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δίκτυο του τραμ.

Στον πάγο η Βόρεια Ελλάδα

Χαμηλές παραμένουν οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα (Καϊμακτσαλάν) η θερμοκρασία είναι -14 βαθμοί Κελσίου, στο Σέλι -10, στον Άγιο Παύλο Ημαθίας -9, στην Κερασιά Πέλλας -6, στον Επτάλοφο Κιλκίς -3, στην πόλη του Κιλκίς -1, στον Λαγκαδά-1, σε Βέροια, Δίον και και Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στο μηδέν (0).

Στην Ημαθία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 76 έως το 84 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στα οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών, στα οδικά δίκτυα των Δήμων Βέροιας και Νάουσας, στις δημοτικές οδούς Νάουσας - Αρκοχωρίου και Νάουσας - Ροδοχωρίου.

Στο Κιλκίς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα εξής σημεία στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Ομαλού, στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων, στην επαρχιακή οδόΓουμένισσας - Κάρπης, στην επαρχιακή οδό Πλάγια - Σκρα.

Στην Πέλλα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας. Στην Πιερία, αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα που κινούνται στο οδικό τμήμα από το 17ο έως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας. Η τροχαία ανακοίνωσε ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, που ίσχυε στο οδικό τμήμα από το 33 έως το 95,5 χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδάς - Σέρρες - Προμαχώνα με κατεύθυνση προς Λαγκαδά.

Στις Σέρρες είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Σερρών - Χρυσοπηγής - Ορεινής, στην επαρχιακή οδό Σερρών - Ελαιώνα - Άνω Βροντούς, στην επαρχιακή οδό Σερρών - Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο), στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου.

Τέλος, στη Χαλκιδική η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από το 39ο έως το 50ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού, στις επαρχιακές οδούς Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, Βάβδου – Σημάντρων, Σανών – Δουμπιών, Νεοχωρίου – Βαρβάρας, Αρναίας – Στανού.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 16 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.