ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική έρευνα για ΜΚΟ και ανήλικους πρόσφυγες

14:21 - 22 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Υπόθεση Λιγνάδη: Εισαγγελική έρευνα για ΜΚΟ και ανήλικους πρόσφυγες
Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση Λιγνάδη φαίνεται πως έχει παρακλάδια τα οποία θέλει να διερευνήσει η εισαγγελία.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή και η Δικαιοσύνη προσπαθεί να ερευνήσει κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί. Επίσης, υπήρξε αίτημα από την Ειρήνη Αγαπηδάκη,  ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων:

"Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησα την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν πιθανές έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018, σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση", τόνισε σε σχετική της ανάρτηση στο facebook.
 
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της έρευνας, κατέθεσε στην εισαγγελία ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 22 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.