ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλόκο στο ηλεκτρονικό «παζάρι» διαβατηρίων- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων

20:29 - 22 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Μπλόκο στο ηλεκτρονικό «παζάρι» διαβατηρίων- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων
Ηλεκτρονικό «παζάρι» διαβατηρίων και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων για αλλοδαπούς είχε στήσει από το 2019 οργανωμένο κύκλωμα, προκειμένου να τους προωθήσουν παράνομα στην Ευρώπη.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο δράσης του προγράμματος EMPACT για την καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών, που ηγείται η Ελλάδα.

Το κύκλωμα εμπορίας ταξιδιωτικών εγγράφων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δραστηριοποιούνταν με μια πρωτοεμφανιζόμενη μέθοδο χρησιμοποιώντας γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ίδρυαν κανάλια στο πλαίσιο της εφαρμογής, στα οποία αναρτούσαν φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων τα οποία διέθεταν προς πώληση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί μπορούσαν να διαλέξουν ότι ήθελαν.

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξασφάλιζε τη διακίνηση εγγράφων σε διεθνές επίπεδο, φέρνοντας σε επαφή «προμηθευτές» ταξιδιωτικών εγγράφων και «απλούς χρήστες» υποψήφιους αγοραστές.

Οι τιμές των εγγράφων κυμαίνονταν από 200 έως και 1.500 ευρώ έκαστο, ανάλογα με το είδος του εγγράφου και τη χώρα προέλευσής του.

Τα έγγραφα παραδίδονταν στους αγοραστές, είτε δια ζώσης, είτε ταχυδρομικά, ενώ οι πληρωμές των εγγράφων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.