ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Είναι νωρίς για χαλάρωση του lockdown

20:42 - 22 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Είναι νωρίς για χαλάρωση του lockdown
Ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει υψηλός στη χώρα μας, ενώ με όριο συναγερμού για τους επιστήμονες το 4, η θετικότητα σήμερα ξεπέρασε το 5. Ειδικότερα, έγιναν 15.610 τεστ κορονοϊού και η θετικότητα έφτασε στο 5,63.

Σε αυτό το κλίμα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε, μιλώντας στo Mega, ότι είναι νωρίς για να προχωρήσει η χαλάρωση του lockdown.

«Η εφαρμογή των μέτρων εγκλεισμού αυτή τη στιγμή έχει 22% λιγότερο καλή απόδοση από αυτή που είχαμε τον προηγούμενο Απρίλιο. Άρα υπάρχει ένα θέμα εφαρμογής των μέτρων. Αν θέλουμε να ανοίξουμε, θα πρέπει κάπως να εφαρμόσουμε τα μέτρα», επεσήμανε.

Για τις επόμενες αποφάσεις, τόνισε πως είναι νωρίς να απελευθερωθούν οι «κόκκινες περιοχές», σημειώνοντας ότι θα είναι πρόβλημα αν ανοίξουν από 1η Μαρτίου οι δραστηριότητες, καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

«Θα πρέπει να ανοίξει πρώτα το εμπόριο με click away και στη συνέχεια τα σχολεία» υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα λύκεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.