ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown-SMS: Πιθανή η τρίωρη διάρκεια μετακίνησης σε περίπτωση ανοίγματος

10:16 - 23 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Lockdown-SMS: Πιθανή η τρίωρη διάρκεια μετακίνησης σε περίπτωση ανοίγματος
Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων βρίσκεται η προοπτική της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου με click away, για την οποία μελετάται η χρήση νέου κωδικού αποστολής στο 13033.

Το νέο δεδομένο στην πρόταση που μελετάει η κυβέρνηση είναι ότι η διάρκεια μετακίνησης των πολιτών για αγορές από τα καταστήματα να είναι τρίωρη και όχι δίωρη όπως ισχύει σήμερα, όπου επιτρέπεται το click away.

Για την αποστολή του νέου κωδικού μέσω SMS πιθανόν να δημιουργηθεί νέα πλατφόρμα που θα αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «εμείς εξετάζουμε τεχνολογικές λύσεις για να διευκολύνουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο εύρυθμο και γρήγορο. Ακούμε τους ειδικούς και η τεχνολογία έρχεται να επικουρήσει».

Παράλληλα, για το SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει διάρκεια τρεις ώρες, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη είπε σήμερα πως θα βοηθήσει αρκετά. «Ήταν σωστή σκέψη αυτή».

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα ή την παράταση του lockdown, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν διαμορφωθεί και της πρότασης που θα καταθέσει στην κυβέρνηση η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για τις «κόκκινες περιοχές».

Εφόσον η εικόνα που θα παρουσιαστεί θα είναι η επιθυμητή, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα της αγοράς με αυστηρές προϋποθέσεις. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:39 - 23 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.