ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάπα Research: Στα «όριά» τους 4 στους 10 Έλληνες

23:56 - 23 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κάπα Research: Στα «όριά» τους 4 στους 10 Έλληνες
Η τελευταία έρευνα της Κάπα Research, η οποία διεξήχθη το χρονικό διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου, με θέμα τις εξελίξεις της πανδημίας, δείχνει την κόπωση της ελληνικής κοινωνίας από τα περιοριστικά μέτρα, καθώς και την επιθυμία των περισσοτέρων να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 52% αναφέρει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση (36% λάθος και 16% μάλλον προς τη λάθος) έναντι 46% που εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (20% μάλλον προς τη σωστή και 26% προς τη σωστή).

 

Στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας κατά την περίοδο που διανύουμε, πρώτο είναι η οικονομία και ακολουθούν η πανδημία του κορονοϊού και η Τουρκία- εθνικά θέματα.

Όσον αφορά την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, το 23% έχει θετική γνώμη και άλλο ένα 23% μάλλον θετική, ενώ μάλλον αρνητικά και αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση το 13% και το 39% αντίστοιχα.

 

Οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται τον Σωτήρη Τσιόδρα, με το 34% να αναφέρει πολύ και 22% αρκετά. Αντίθετα, λίγο και καθόλου αναφέρουν το 18% και 25%. Για τον Νίκο Χαρδαλιά, το 24% αναφέρει πολύ και το 20% αρκετά, ενώ αντίθετα το 15% αναφέρει λίγο και το 40% καθόλου.

Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του κορονοϊού, το 15% αναφέρει ότι την κρίνει θετικά και το 15% μάλλον θετικά, ενώ το 23% μάλλον αρνητικά και το 43% αρνητικά.

Μάλιστα, αρνητικές είναι οι απόψεις των πολιτών και για την Ε.Ε. Μόλις το 3% κρίνει θετικά τη στάση και τους χειρισμούς της Ε.Ε. στην κρίση και το 24% μάλλον θετικά, ενώ αντίθετα, το 38% και το 30% την κρίνουν μάλλον αρνητικά και αρνητικά.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες εμφανίζονται θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με το 46% να αναφέρει ότι σίγουρα θα εμβολιαστεί και το 14% ότι μάλλον θα εμβολιαστεί. Ένα 13% εμφανίζεται επιφυλακτικό, δηλώνοντας ότι μάλλον θα εμβολιαστεί αφού πρώτα σιγουρευτεί ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες, ενώ αρνητικό είναι ένα ποσοστό 21% (μάλλον δεν θα εμβολιαστώ 7% και σίγουρα δεν θα εμβολιαστώ 14%). Ένα 5% ανέφερε ότι είχε ήδη εμβολιαστεί.

 

Τέλος, φαίνεται να υπάρχει κατανόηση για την ανάγκη επιβολής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Το 29% αναφέρει ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι απολύτως αναγκαία και το 25% μάλλον αναγκαία, με το 23% να θεωρεί ότι είναι μάλλον υπερβολικά και το 21% να τα χαρακτηρίζει σίγουρα υπερβολικά.

 

Όσον αφορά τον βαθμό τήρησης των μέτρων πρόληψης, το 32% αναφέρει ότι τηρεί τα μέτρα πολύ σχολιαστικά και το 52% αρκετά σχολιαστικά, έναντι 11% που αναφέρει όχι και τόσο σχολαστικά και 4% καθόλου.

 

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το 43% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει φτάσει στα όρια του όσον αφορά το μέτρο του ολικού lockdown, με ένα 35% να αναφέρει ότι μπορεί να συνεχίσει να ζει στην καραντίνα αλλά όχι για μεγάλο διάστημα και το 20% να δηλώνει ότι έχει ακόμη αρκετές αντοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.