ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτανίδου: Κανείς δεν μένει εκτός ΜΕΘ-Υπομονή για να κάνουμε Πάσχα

19:37 - 24 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Κοτανίδου: Κανείς δεν μένει εκτός ΜΕΘ-Υπομονή για να κάνουμε Πάσχα
Η πρόεδρος της Επιτροπής για το σχεδιασμό εντατικών ΜΕΘ, Αναστασία Κοτανίδου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης παραδέχθηκε πως υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, ωστόσο, δεσμεύθηκε πως κανείς συμπολίτης μας δεν θα μείνει εκτός νοσοκομείων.

Η κυρία Κοτανίδου, τόνισε συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πως η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική έχει φτάσει στο 90%:

«Μέχρι σήμερα καταφέραμε να μην αφήσουμε εκτός ΜΕΘ, παρά τις τεράστιες πιέσεις από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.

Θέλω να κάνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες... Κάντε λίγη ακόμη υπομονή, μήπως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη σκόπελο. Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε άλλο lockdown.

Να προσπαθήσουμε, για να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, όπως ξέρουμε οι Έλληνες».

Σε ερώτηση για την παράταση ή όχι του lockdown στην Αττική, η κυρία Κοτανίδου τόνισε πως «θέλουμε να ανοίξουμε, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Θέλουμε να δούμε έως την Παρασκευή, αν υπάρχει κάποια χαραμάδα, για να λάβουμε αποφάσεις».

Για το αν αποδίδει το lockdown η κυρία Κοτανίδου είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αποδίδει το lockdown. Δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα θα είχαμε, αν δεν είχαμε lockdown. Δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε. Όσο περισσότερο εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε πει εκατομμύρια φορές, τόσο πιο λιγότερη πίεση θα έχουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.