ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάρτης ECDC: Πορτοκαλί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

22:39 - 25 Φεβ 2021 | Ειδήσεις
Χάρτης ECDC: Πορτοκαλί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας
Κόκκινο παραμένει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC. Αυτό σημαίνει ότι ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται 150 κρούσματα. Όσον αφορά την Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της είναι πορτοκαλί.

Ειδικότερα, για την περίοδο 11-25 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα δεδομένα που αποτυπώνονται στους χάρτες στη χώρα μας έχει εξαπλωθεί το βαθύ πορτοκαλί χρώμα.

Με πορτοκαλί χαρακτηρίζονται όλες οι Περιφερειακές Ενότητες με εξαίρεση την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αττική που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Τα νούμερα συνεχίζουν να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς αρκετά κράτη όπως η Πορτογαλία και μέρος της Γαλλίας και της Ιταλίας παραμένουν στο σκούρο κόκκινο χρώμα, δηλαδή με περισσότερα από 500 κρούσματα ανά 100.000 άτομα.

Δείκτης θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «πράσινο», την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να βρίσκεται στο «κίτρινο».

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Όσον αφορά τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο πορτοκαλί χώρα.

Σημειώνεται πως Στερεά Ελλάδα και κομμάτι της Πελοποννήσου και σε αυτό τον χάρτη έχουν βαφτεί με σκούρο πορτοκαλί.

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης -όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη- βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη που σημαίνει πως έχει 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Όσες περιοχές έχουν βαφτεί με σκούρο κόκκινο χρώμα, τότε έχουν 500 ή περισσότερα κρούσματα στον ίδιο πληθυσμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:38 - 25 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.