ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ζημιές σε 30 σπίτια, απεγκλωβισμός 6 ατόμων

18:39 - 03 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Σεισμός στην Ελασσόνα: Ζημιές σε 30 σπίτια, απεγκλωβισμός 6 ατόμων
Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Εγκέλαδος» μετά το σεισμό των έξι ρίχτερ που σημειώθηκε την Τετάρτη (3/3) στην περιοχή της Ελασσόνας.

Από την ισχυρή δόνησηΑπό την ισχυρή δόνηση προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 30 σπίτια, ενώ έξι άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές σε σπίτια αλλά και στο σχολείο στπ Δαμάσι. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «με τη συνδρομή του στρατού θα στηθούν σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου για τη διανυκτέρευση των ανθρώπων που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές».

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί εντάσεως 4,6 Ρίχτερ (στις 12.19), 4,2 Ρίχτερ (στις 12.26) και 4,9 Ρίχτερ (στις 12.34).

Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για άμεση παροχή βοήθειας εφόσον χρειαστεί, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος” για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Aμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.