ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνη: Να ανοίξει η εστίαση στις 16/3-Πάσχα με 9 άτομα

11:20 - 05 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Είναι νωρίς ακόμη για μετακινήσεις από νομό σε νομό, είπε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, όταν ρωτήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα μέτρα που αναμένεται να ισχύουν την περίοδο του Πάσχα.

Ακόμα ανέφερε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 πως το Πάσχα θα το γιορτάσουμε στο μπαλκόνι μας με αποστάσεις και μάσκες και έως 9 άτομα ή από δύο οικογένειες.

Η ίδια εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξουν οι δραστηριότητες στις 16 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι η ψυχολογική πίεση του πληθυσμού είναι σε οριακό σημείο. Όπως είπε ο καιρός όσο καλυτερεύει θα μειώνεται η μεταδοτικότητα ενώ, τόνισε, πως είναι προτιμότερο να ανοίξει η εστίαση παρά να συναθροίζονται 5 άτομα σε ένα παγκάκι. «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία» σημείωσε με έμφαση.

Μιλώντας για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, η κ. Παγώνη είπε ότι δίνεται ένας καθημερινός αγώνας. Επιπλέον, είπε ότι έχουν γίνει εισηγήσεις από τους γιατρούς των νοσοκομείων για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να σταματήσουν τα χειρουργεία. Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, «αυτό δεν είναι σωστό καθώς πρέπει να προχωρήσουν τα χειρουργεία κανονικά με ευθύνη των γιατρών». «Όσο συσσωρεύονται τα χειρουργεία μεγαλώνει η λίστα, έχουμε στείλει εισηγήσεις προς το υπουργείο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:33 - 05 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.