ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Δεν θα πέσουμε κάτω από 1000 κρούσματα τον Μάρτιο

11:33 - 05 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Δεν θα πέσουμε κάτω από 1000 κρούσματα τον Μάρτιο
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προέβλεψε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να μειώνεται σε 2-3 ημέρες στην Αττική και σε 3-4 σε ολόκληρη την χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε πως αυτή η μείωση δεν θα οφείλεται στα μέτρα που ελήφθησαν αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊου.«Αν θέλουμε να πέσουμε τα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Κάνοντας μία πρόβλεψη για το καλοκαίρι, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε πως το καλοκαίρι η εικόνα θα είναι καλή, και στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.