ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάγκα για κορονοϊό: Στη «μάχη» και ο ιδιωτικός τομέας-Διασωληνώνουμε 20χρονους

12:59 - 06 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Σωτηρία και για τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού λέγοντας πως δεν είναι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του. Ακόμα, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη «μάχη» της πανδημίας.

Η γιατρός μίλησε στο OPEN για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. «Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε».

Η κυρία Γκάγκα, είπε χαρακτηριστικά ότι «χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ένας 38χρονος εισήχθη στην ΜΕΘ. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Έχουν κορεστεί όλα- και οι θάλαμοι και οι ΜΕΘ. Το νοσοκομείο είναι γεμάτο, βγάζουμε ένα εξιτήριο και υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να μπουν. Αυτή τη στιγμή στο “Σωτηρία” έχουμε 84 κρεβάτια ΜΕΘ και σε αυτά είναι περίπου 65 διασωληνωμένοι ασθενείς».

Η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι δεν είναι υπέρ των «στρατιωτικών μέτρων» και υπογράμμισε ότι «ο καθένας μας πρέπει να καταλάβει σε τι περιβάλλον είμαστε αυτή τη στιγμή.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι όλα ξεκινούν από την ατομική ευθύνη: «Δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων».

Οσον αφορά στις ιδιωτικές κλινικές η κυρία Γκάγκα είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας. Στέλνουμε κόσμο που δεν χρήζει αυξημένης φροντίδας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:33 - 06 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.