ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς διέλυσε την κατάληψη του ΑΠΘ η Αστυνομία- 33 προσαγωγές

11:23 - 11 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Πώς διέλυσε την κατάληψη του ΑΠΘ η Αστυνομία- 33 προσαγωγές
Τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/3) ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ, έπειτα από 18 μέρες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Έγιναν 33 προσαγωγές.

Η αστυνομική επέμβαση, παρουσία Εισαγγελέα, διεξήχθη με σκοπό την εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας που τελούσε  υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το σημείο, ενώ έγιναν περισσότερες από 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι 14 δεν ήταν φοιτητές και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, επειδή τελούσε υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας, δεν ήταν δυνατή η διενέργεια καμίας διοικητικής πράξης στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Μάλιστα, οι καταληψίες  είχαν αναρτήσει πανό, τα οποία έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Η οδός Εγνατία και οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονταν έξω από το Ίδρυμα. Η κυκλοφορία έχει αρχίσει να αποκαθίσταται.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 11 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.