ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθαρά Δευτέρα: Τα δεδομένα για το εορταστικό τριήμερο (video)

10:37 - 12 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Καθαρά Δευτέρα: Τα δεδομένα για το εορταστικό τριήμερο (video)
Ανεμπόδιστα θα γίνει φέτος το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, καθώς δεν αποφασίστηκε να μπει «λουκέτο» στα μεγάλα πάρκα, ενώ παράλληλα δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να μπει κάποιος άλλος περιορισμός.

Ειδικότερα, σήμερα (12/3) αναμένεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, να αναφερθεί κυρίως στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, χωρίς να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα για τον κορονοϊό.

Ούτως ή άλλως απαιτείται αποστολή SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την μόνιμη κατοικία των πολιτών, μέτρο που κρίνεται από τις αρχές ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Έτσι όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα θα μπορεί να στείλει κωδικό 6 στο 13033 θα μπορεί να μετακινηθεί μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Αντίστοιχο είναι και το πλαίσιο για την Αποκριά με τις εορταστικές εκδηλώσεις να μετατίθενται για την επόμενη χρονιά.

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού - Εξαιρέσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους.

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης.

  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση.

  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.

  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.