ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τρέχον lockdown σε αριθμούς - Οι ημερομηνίες «ορόσημο»

20:55 - 13 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Το τρέχον lockdown σε αριθμούς - Οι ημερομηνίες «ορόσημο»
Στις 30 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε το τελευταίο ολικό lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας και ύστερα από ενάμιση μήνα αυστηρών μέτρων αντί να μειωθούν τα κρούσματα, δυστυχώς παραμένουν σε τρομακτικά υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις 11 Φεβρουαρίου τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, στις 4 Μαρτίου μπήκαν οι «κόφτες» στα SMS για περιορισμό της κυκλοφορίας και στις 12 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο, σε κάθε λήψη νέων μέτρων τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονταν.

Στις 30 Ιανουαρίου είχαμε 795 κρούσματα, 257 διασωληνωμένοι και 168 εισαγωγές, ενώ χτες, 12 Μαρτίου, φτάσαμε στα 2.405 κρούσματα, στους 521 διασωληνωμένους και στις 478 εισαγωγές.

Σήμερα, 13 Μαρτίου, καταγράφηκαν 2.512 νέα κρούσματα, 52 θάνατοι και 545 διασωληνωμένοι. Στην Αττική, συγκεκριμένα, τα κρούσματα έφτασαν τα 1180 και στη Θεσσαλονίκη τα 264.

Παράλληλα, στις περιοχές με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα προστέθηκε και η κοινότητα Μετοχίου του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Από σήμερα, Σάββατο στο «βαθύ κόκκινο» εντάχθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες, Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, καθώς και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων λόγω της αυξητικής τάσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε αυτές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων είναι κυρίως οι μεταλλάξεις που κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό, αλλά και τα μέτρα που δεν τηρούνται αυστηρά γιατί ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:35 - 13 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.