ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία

22:48 - 14 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία
Για το άνοιγμα δραστηριοτήτων υπό όρους μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι πρέπει να μπούμε σε ένα σύστημα με συγκεκριμένους όρους: «Όχι κλείνουμε τα πάντα, ανοίγουμε τα πάντα».

Όπως είπε, όντως, αν όλα ήταν ανοιχτά τα κρούσματα θα αυξάνονταν κατά πολύ. «Θα είχαμε πενταπλάσιους αριθμούς. Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο, όπου τα μέτρα εφαρμόζονται», επεσήμανε.

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, της εστίασης και των σχολείων ο καθηγητής έδωσε τη δική του πρόταση σχολιάζοντας πως «δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά, ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα».

Ο κ. Δερμιτζάκης προτείνει να ανοίξουν περιορισμένα δραστηριότητες, δηλαδή τα μαγαζιά σε μεγάλες πόλεις με ραντεβού, όχι click away, σε μικρές πόλεις ελεύθερα, η εστίαση μέχρι κάποια ώρα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και να ανοίξουν όλα τα σχολεία με αυστηρά μέτρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 14 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.