ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθηγητής Φαρμακολογίας: Οι θρομβώσεις από το εμβόλιο AstraZeneca αντιμετωπίζονται

11:11 - 16 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Καθηγητής Φαρμακολογίας: Οι θρομβώσεις από το εμβόλιο AstraZeneca αντιμετωπίζονται
Ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, μίλησε για το εμβόλιο της AstraZeneca και για το κατά πόσο θα πρέπει να καταργηθεί η χορήγησή μετά την φερόμενη από κάποιες χώρες συσχέτισή του με θρομβώσεις.

Όπως είπε στο ΘΕΜΑ 104.6, ο ίδιος ήταν αντίθετος στη γρήγορη αδειοδότηση των εμβολίων όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει κανείς να είναι συντηρητικός στις θέσεις του. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι τόσο μεγάλο, και θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη χορήγηση ασπιρίνης που θα λειτουργούν αποτρεπτικά σε περιστατικά θρόμβωσης. Παράλληλα, όπως είπε, οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό είναι πολιτικές, κατηγορώντας τους πολιτικούς για «τσαπατσούλικη» διαχείριση της πανδημίας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Κούβελας είπε πως φαίνεται να μην αποδίδουν τα lockdown, λέγοντας ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται ένα από τα σκληρότερα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να γίνει πλήρες άνοιγμα της αγοράς.

Επιπλέον, ο ίδιος προτείνει να γίνει σωστή επένδυση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, να υπάρχει καλύτερος επιδημιολογικός έλεγχος. Όπως είπε κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τον δικό της γιατρό. Επίσης, πρέπει όπως υπογράμμισε τα τεστ να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 16 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.