ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε από το 4,5 στο 6%

20:27 - 19 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Παπαευαγγέλου: Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε από το 4,5 στο 6%
Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στην εβδομαδιαία ενημέρωση , αρχικά στο ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα.. Οπως ανέφερε παραμένουμε σταθερά στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε από το 4,5 στο 6%.

Η κα Παπαευαγγέλου, επεσήμανε πως το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά, αναφέροντας πως την περασμένη εβδομάδα γίνονταν πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία, με την Αττική να δέχεται την μεγαλύτερη πίεση (σ.σ. στα νοσοκομεία της νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με κορωνοϊό).

Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε επίσης και στο ότι η Αττική δεν «παίρνει ανάσα» παρά τα -εδώ και εβδομάδες εν ισχύ- μέτρα, με κυριότερη αιτία τον πληθυσμό.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση σε όλους για τήρηση των μέτρων από εδώ και στο εξής, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. «Ας κρατήσουμε τα μέτρα όσο περισσότερο γίνεται, ακόμα και με τους στενούς συγγενείς και φίλους», συμπλήρωσε.

«Στην επιτροπή συζητήσαμε για την ψυχική κόπωση όλων. Όμως σήμερα με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για χαλάρωση των μέτρων», είπε και τόνισε πως αναζητήθηκε η χρυσή τομή με μέτρα που θα αποσυμπιέσουν μεν τους πολίτες, αλλά δεν θα επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας αναφορά και στο μαζικό testing που έρχεται, ειδικά για τους εργαζόμενους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.