ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν rapid test για όλους, μία φορά την εβδομάδα

19:33 - 19 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Δωρεάν rapid test για όλους, μία φορά την εβδομάδα
Επέκταση του ωραρίου μετακίνησης έως τις 21.00 σε όλες τις περιοχές και για όλες τις ημέρες ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/3) η κυβέρνηση. Ανοίγουν επίσης τα κομμωτήρια και οι αρχαιολογικοί χώροι. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι από το τέλος του Μαρτίου θα παρέχεται ένα δωρεάν rapid τεστ σε κάθε Έλληνα πολίτη κάθε εβδομάδα.

Κάθε πολίτης θα παίρνει δωρεάν από το φαρμακείο με τον ΑΜΚΑ του, έως και τέσσερα τεστ κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρσος τόνισε πως "για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, προσθέτουμε συνεχώς νέα όπλα στη φαρέτρα μας. Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά σε δωρεάν ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό, ώστε τον Απρίλιο να προχωρήσουμε σε άνοιγμα.

Ενθαρρύνουμε την έξοδο σε δημόσιους χώρους. Να αποφεύγονται οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Θα περάσουμε από 300.000 τεστ σε δυνητικά έως και 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. Κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ένα δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, με τον ΑΜΚΑ του. Με ένα δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα ανά πολίτη".

Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-2

Όπως διευκρίνισε αργότερα, την επόμενη εβδομάδα, το μέτρο θα εξειδικευθεί και θα ενημερωθούν οι πολίτες για την ημερομηνία από την οποία κι έπειτα θα δικαιούνται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα. Δεσμεύθηκε, πάντως, πως μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα για κάθε πολίτη.

Μέχρι τότε, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:21 - 19 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.