ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισημοποιήθηκε η «επιστράτευση» των ιδιωτών γιατρών στην Αττική

09:27 - 22 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Επισημοποιήθηκε η «επιστράτευση» των ιδιωτών γιατρών στην Αττική
Σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών στην Αττική προβαίνει επίσημα πλέον το υπουργείο Υγείας.

Το τελεσίγραφο προς του ιδιώτες γιατρούς είχε λήξει από το απόγευμα της Παρασκευής (19/3), ενώ στη συνέχεια οι συζητήσεις του υπουργού Υγείας με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων ήταν άκαρπες.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, «το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Η κυβέρνηση θα προτιμούσε να μην οδηγηθεί στην ύστατη επιλογή η διαδικασία, όμως το γεγονός ότι για τις 200 θέσεις «εκτάκτου ανάγκης» εμφανίστηκαν μόνο 61 ιδιώτες ιατροί, κατέστησε μονόδρομο την ύστατη λύση μονόδρομο.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε χθες (21/3) ότι οι «γιατροί περιμένουν πλέον το χαρτί». Παράλληλα, ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Αναφορικά με την αστική ευθύνη των ιδιωτών ιατρών που θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με δεδομένο ότι τέθηκε το σχετικό ερώτημα από μέλη του ΙΣΑ, ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης ζήτησε την εισήγηση της Νομικής υπηρεσίας του Συλλόγου, για το θέμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:33 - 22 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.