ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανάκης-Κορονοϊός: Κορύφωση του τρίτου «κύματος» και μετά οριζοντίωση της «καμπύλης»

20:14 - 23 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Τζανάκης-Κορονοϊός: Κορύφωση του τρίτου «κύματος» και μετά οριζοντίωση της «καμπύλης»
Για την άκρως ανησυχητική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε σήμερα (23/3) στο Mega ο καθηγητής πνευμονολογίας - Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης είχε προβλέψει ότι αυτή τη βδομάδα, μετά τις 25 στις 26 του μηνός θα έχουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα και εν συνεχεία θα έρθει η οριζοντίωση της καμπύλης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση, άλλα όπως ανέφερε τα πολλά κρούσματα είναι και αποτέλεσμα των πολλών τεστ που διενεργούνται. «Να φανταστείτε 3,5 χιλιάδες κρούσματα τον Νοέμβριο είχαμε με 40.000 τεστ. Επομένως δεν είναι κάτι μη αναμενόμενο αυτό το νούμερο λόγω του αριθμού των τεστ», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ έδωσε την εξήγησή του: «Το Νοέμβριο ξεκινήσαμε με 70 – 80 κρεβάτια στις μονάδες. Άρα από τα 80 πήγαμε στα 630, είχαμε δηλαδή μια αύξηση 560 κρεβάτια. Αν τώρα βάλτε ότι εμείς ξεκινήσαμε από τα 250. Κανονικά έως ο απόλυτος αριθμός αύξησης των κρεβατιών από το προηγούμενο κύμα είναι μικρότερος. Αν φανταστούμε ότι ξεκινήσαμε με τα 200».

Σχετικά με την πορεία του τρίτου κύματος σημείωσε: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση διότι δεν ξέρουμε πώς ακριβώς οι μεταλλάξεις του όμως οι εκτιμήσεις μας είναι ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση η οποία δυστυχώς θα διαρκέσει μερικές ημέρες και μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση, ευελπιστούμε προς το τέλος του μήνα, αρχές Απριλίου».

Σχετικά με το μερικό άνοιγμα της αγοράς τόνισε ότι: «Εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια και οι εκτιμήσεις μας ότι πραγματικά έχει αρχίσει μια αποκλιμάκωση τότε με πολύ προσοχή, με πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, πάρα πολλά τεστ, ειδικά σε εργαζόμενους και στους εργασιακούς χώρους. Μπορούμε να ανοίξουμε τομείς της οικονομίας και τομείς της κοινωνίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:18 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.