ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθεση ΟΗΕ: Η Φινλανδία η πιο ευτυχισμένη χώρα-Η Ελλάδα 51η

20:27 - 23 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, με το Αφγανιστάν και τη Ζιμπάμπουε να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, σύμφωνα με την ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας του ΟΗΕ - UN World Happiness Report 2021.

Για τέταρτη χρονιά, η Φινλανδία βρέθηκε στην κορυφή της ετήσιας λίστας με στοιχεία από τη Gallup World Poll, με την Ισλανδία, τη Δανία, την Ελβετία και την Ολλανδία να ακολουθούν στη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

H World Happiness Report 2021 έχει συνταχθεί ελαφρώς διαφορετικά αυτή τη φορά λόγω της πανδημίας του κορονoϊού.

Όχι μόνο οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν προσωπικές συνεντεύξεις σε ορισμένες χώρες, αλλά έπρεπε επίσης να αλλάξουν τα πράγματα εξ ολοκλήρου εστιάζοντας στη σχέση μεταξύ ευημερίας και Covid-19.

Η έκθεση βασιζόταν κυρίως στα στοιχεία, ΑΕΠ, προσδόκιμο ζωής, γενναιοδωρία, κοινωνική υποστήριξη, ελευθερία και εισόδημα από διαφθορά από τότε που άρχισε να δημοσιεύεται, το 2012.

Παρ’ όλο που υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην πρώτη δεκάδα, με την Ισλανδία να ανεβαίνει δύο θέσεις από την τέταρτη στη δεύτερη και τη Νορβηγία να κατεβαίνει από την πέμπτη στην όγδοη θέση, η κατάταξη ήταν εντυπωσιακά παρόμοια με την προηγούμενη χρονιά ως επί το πλείστον, στοιχείο που θεωρείται ως ένα θετικό σημάδι.

Άλλες αξιοσημείωτες μετακινήσεις στη λίστα περιλαμβάνουν τη Γερμανία, η οποία έχει καταγράψει άνοδο από την 17η στην έβδομη θέση τον τελευταίο χρόνο.

Η Κροατία, η οποία ήταν μεταξύ των χωρών, στις οποίες μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν προσωπικές συνεντεύξεις, ανέβηκε από τη θέση 79 στην 23η στη λίστα.

Η Ελλάδα ανέβηκε φέτος στην 51η θέση, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 32η.

Η έκθεση, που εκδόθηκε από το Δίκτυο Λύσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ, διαπίστωσε ότι υπήρξε εκπληκτική ανθεκτικότητα στο πώς οι άνθρωποι αξιολογούν τη ζωή τους συνολικά.

Η χειρότερη επίδραση της πανδημίας ήταν οι πάνω από δύο εκατομμύρια θάνατοι και υπήρξε μεγαλύτερη οικονομική ανασφάλεια, άγχος, διαταραχή κάθε πτυχής της ζωής, συμπεριλαμβανομένων, για πολλούς ανθρώπους, του άγχους και των προκλήσεων για την ψυχική και σωματική υγεία.

Τα συναισθήματα άλλαξαν περισσότερο από ό, τι η ικανοποίηση από τη ζωή κατά το πρώτο έτος της Covid-19, επιδεινώθηκε περισσότερο κατά το lockdown και ανέκαμψε γρηγορότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.