ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται κρίσιμη εβδομάδα για λιανεμπόριο, μετακινήσεις και σχολεία-Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

23:23 - 26 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Έρχεται κρίσιμη εβδομάδα για λιανεμπόριο, μετακινήσεις και σχολεία-Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις
Εκτάκτως αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη (31/3), προκειμένου να δώσει τις τελικές εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει όλα τα μέτρα και την ίδια ημέρα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Οι τελικές εισηγήσεις της επιτροπής αφορούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και την επιστροφή στα σχολεία.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση φέρεται να το ζητά στις 5 Απριλίου. Προϋπόθεση για το άνοιγμα θα αποτελέσει η πραγματοποίηση rapid test.

Συγκεκριμένα, μαθητές και καθηγητές σχεδιάζεται να κάνουν τεστ κάθε Δευτέρα. Το σενάριο αυτό, ωστόσο, θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά της όσον αφορά την επιστροφή στα θρανία αποτελούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα self tests λέγοντας πως με αυτά θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο που «θα επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον».

Τα self tests αναμένεται να είναι στη διάθεση των πολιτών τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Ο στόχος είναι επιτεύξιμος λένε από την κυβέρνηση που θέλει στις 5 του Απρίλη που θα ανακοινωθεί ό,τι είναι να ανοίξει να είναι διαθέσιμα και τα tests.

Θα υπάρξει στο τραπέζι και θα ανακοινωθεί πιθανόν την Τετάρτη και η άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Θα μπορούμε δηλαδή, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το MEGA, να κάνουμε διακοπές στα χωριά το Πάσχα και με ανοιχτή την εστίαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:12 - 27 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.