ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρηγιάννης: Να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια στις 5 Απριλίου

17:08 - 29 Μαρ 2021 | Ειδήσεις
Σαρηγιάννης: Να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια στις 5 Απριλίου
Η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών την ερχόμενη Τετάρτη (31/3), ενώ είναι ξεκάθαρο πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα δείξουν τον τρόπο με τoν οποίo θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων.

Αναφορικά στα επόμενα βήματα στη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο MEGA τόνισε πως: «Θα ήταν παρακινδυνευμένο να ανοίξει το λιανεμπόριο 5 Απριλίου. Με δεδομένη την απαίτηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία του λυκείου μπορώ να το φανταστώ, με δεδομένο μάλιστα ότι  μιλάμε μόνο για τα λύκεια τότε έχουμε δυνατότητα να απλώσουμε παραπάνω τους μαθητές στις τάξεις».

Ο καθηγητής ήταν σαφής: «να μην κάνουμε παρακινδυνευμένες κινήσεις για υπόθεση ημερών».

Διευκρίνισε δε ότι τα «παιδιά που είναι 16, 15 χρονών προφανώς μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με μικρότερο αριθμό μαθητών στο σχολικό κτίριο. Υπάρχουν πρόσφατες δημοσιεύσεις, έχω μπροστά μου δημοσίευση της 27ης Μαρτίου από το Lancet, με τίτλο: το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ασφαλή μέθοδο για τη μείωση της διασποράς, μπορούν να επιταχύνουν την πανδημία».

Αναφορικά στο λιανεμπόριο, στάθηκε στο γεγονός «ότι ξανά ανοίγουμε χωρίς ουσιαστικά να έχουμε βελτιώσει την κατάσταση στη λειτουργία. Ξανά ανοίγουμε ακριβώς με τις συνθήκες που ανοίξαμε τον Ιανουάριο. Είναι πολύ χειρότερη κατάσταση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα.

Από κει και πέρα να πάρουμε μέτρα. Υπάρχουν συγκεκριμένα που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, ώστε να λειτουργήσουμε με υγειονομική ασφάλεια», είπε, παραπέμποντας το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.