ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δρομολογείται είσοδος στο Χ.Α."

13:02 - 20 Αυγ 2007 | Συνεντεύξεις
Μετά από τρία χρόνια κερδοφόρας πορείας το Αttica Department ετοιμάζεται να κτυπήσει και τη πόρτα της Σοφοκλέους όπως αποκάλυψε ένας εκ των βασικών του μετόχων ο κ. Κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος βεβαίως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο στοίχημα που τέθηκε επί τάπητος. O λόγος για το καινούργιο πολυκατάστημα που πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Golden Hall της Lamda.

Τρία χρόνια μετά τη λειτουργία του Αttica Department, οι στόχοι κ. Κ. Λαμπρόπουλε θεωρείται ότι πιάστηκαν;

Θεωρώ ότι ξεπεράστηκαν προς απογοήτευση και κάποιων ανταγωνιστών μας που πίστευαν ότι θα αποτυγχάναμε παταγωδώς. Και για να μην μακρυγορό πέρυσι το πολυκατάστημα το επισκέφτηκαν πάνω από 2,5 εκατ. καταναλωτές και για φέτος προβλέπω ότι θα ξεπεράσουμε τα 3-3,5 εκατ. καταναλωτές Παρά το ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία πιστεύω ότι τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το Attica Department συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της εμπορικής κίνησης που πραγματοποιείται στο κέντρο των Αθηνών. Γεγονός που επιβεβαιώνεται περίτρανα και από τα οικονομικά μας μεγέθη. Χαρακτηριστικά το φετινό επτάμηνο οι πωλήσεις μας έτρεξαν αυξημένες κατά 33% με το μέσο όρο απόδειξης να διαμορφώνεται στα 105 ευρώ και η προοπτική είναι να κλείσουμε με τζίρο ύψους 90 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 4 εκατ. ευρώ, ενώ για του χρόνου οι προβλέψεις είναι αντίστοιχα 110 εκατ. ευρώ και 5,5-6 εκατ. ευρώ. Ένα εξίσου σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία του Αttica είναι ότι οι μέτοχοι έχουν αποσβέσει ήδη το 50% της επένδυσής τους μέσω του καταβεβλημένου μερίσματος και της επιστροφής κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε.

Το γεγονός ότι το πολυκατάστημα από τη πρώτη στιγμή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα είναι κερδοφόρο αποτέλεσε τη βασική αιτία της απόφασής σας να καταθέσετε αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ; Σύμβουλος έκδοσης θα είναι τελικά η Τράπεζα Πειραιώς όπως φημολογείται;

Από τη στιγμή που έχουμε όλα τα εχέγγυα για ένα τόσο σημαντικό βήμα γιατί να μην το κάνουμε, ιδίως όταν έχουμε δρομολογήσει σειρά επενδυτικών κινήσεων που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να χρηματοδοτηθούν. Το πλάνο μας είναι εντός του Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουμε διαδικασίες ανεύρεσης Συμβούλου Εκδοσης Σαφώς και με τον όμιλο Πειραιώς έχουμε και λόγω του Αttica αλλά και λόγω του νέου πολυκαταστήματος που θα δημιουργήσουμε στο καινούργιο εμπορικό κέντρο της Lamda Development στενές επιχειρηματικές σχέσεις. Ομως τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό και άρα άκυρο να ειπωθεί το ότιδήποτε.

Πόσο αισιόδοξος είστε για το νέο σας εγχείρημα και αναφέρομαι στο νέο πολυκατάστημα;

Το νέο εγχείρημα δεν έχει καμία σχέση με το Αttica. To δεύτερο είναι 25.000 τ.μ. με περίπου 600 σήματα και απευθύνεται κυρίως σε μεσαίες εισοδηματικές τάξεις. Το πολυκατάστημα που πρόκειται να δημιουργηθεί θα είναι 12.000 τ.μ. και φιλοδοξούμε να διαθέτει περί τις 300-400 φίρμες υψηλής ραπτικής. Πιστεύω ότι σε μία τριετία πλήρους λειτουργίας του νέου πολυκαταστήματος θα πρέπει να προσδοκούμε και ένα τζίρο της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγο καιρό υπογράψατε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία πολυκαταστημάτων Saks Fifth Avenue, ωστόσο υπολείπονται ακόμη οι τελικές υπογραφές. Πότε τις χρονολογείται και τι προσδοκάται από αυτή τη συνεργασία κ. Κ. Λαμπρόπουλε;

Θα ξεκινήσω από κάποια πράγματα που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Είναι πρώτη φορά που η Saks δέχεται να επεκταθεί επιχειρηματικά σε ευρωπαϊκό κράτος. Σήμερα λειτουργεί 54 καταστήματα, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και πέρυσι έκλεισε με τζίρο 2,94 δις. δολ., ενώ τα προ φόρων καθαρά της κέρδη ανήλθαν το πρώτο φετινό τρίμηνο στα 11 εκατ. δολ.

Όπως πολύ σωστά είπατε έχουμε ήδη υπογράψει ένα μνημόνιο εμπορικής συνεργασίας και αναμένονται οι οριστικές υπογραφές εντός του Σεπτεμβρίου. Θεωρώ ότι η άφιξη της Saks στη χώρα θα δώσει νέο αέρα στο ελληνικό εμπόριο στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο. Η απόφασή μας να προχωρήσουμε σε μία τέτοια συνεργασία προήλθε από την επιθυμία μας να προσφέρουμε στους Ελληνες καταναλωτές τα καλύτερα σήματα που υπάρχουν στην υψηλή ραπτική συγκεντρωμένα σε ένα ενιαίο χώρο. Με τη συνεργασία μας λοιπόν με την Saks ουσιαστικά θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία 20-30 πρωτοκλασάτων σημάτων ένδυσης-υπόδησης όπως Dior, Gussi, Prada, Channel κ.λπ. Στην παρούσα φάση λοιπόν συζητάμε με την πολυεθνική έτσι ώστε να δ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.