ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνιση η «μάχη» των υγειονομικών με την πανδημία-«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία

22:23 - 01 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρά σε μια ακόμη κίνηση. Την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid περιστατικά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, τα κρεβάτια σε κλινικές Covid και ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής εξαντλούνται με τέτοια ταχύτητα, οδηγώντας γιατρούς και νοσηλευτές σε απόγνωση.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση νοσηλεύτριας από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που περιγράφει την αγωνία συναδέλφου της από το Γενικό της Νίκαιας για έναν αναπνευστήρα.

«Έχω 18 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και θέλω αναπνευστήρες! Έχω ένα παλικάρι 32 χρονών…δώσε μου τουλάχιστον έναν γι’ αυτόν…Θα έρθω εγώ να τον πάρω!», αναφέρει μιλώντας στο Mega.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, αυτήν τη φορά ασθενείς ηλικίας από 35 ως 60 ετών είναι εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Η πιο δύσκολη εφημερία του τρίτου κύματος του Covid ξημέρωσε και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός των εισαγωγών ήταν τόσο μεγάλος που στο τέλος της εφημερίας δεν υπήρχε ούτε ένα άδειο κρεβάτι.

Δύσκολη αναμένεται επίσης η νύχτα στο Τζάνειο νοσοκομείο που εφημερεύει. Ήδη έχουν γίνει 32 εισαγωγές. Ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές, ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να αντέξει την εφημερία.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:33 - 01 Απρ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.