ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις συλλήψεις για το θάνατο των εργατών στην Εύβοια

09:04 - 02 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Τρεις συλλήψεις για το θάνατο των εργατών στην Εύβοια
Στον εισαγγελέα της Χαλκίδας οδηγούνται σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα που έγινε χθες (1/4) στην Εύβοια, με τρεις νεκρούς από ηλεκτροπληξία. Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές των τριών στελεχών που φέρονταν ως εμπλεκόμενοι, που στη συνέχεια έγιναν συλλήψεις και έτσι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Ωστόσο, η έρευνα για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας και τα αίτια που την προκάλεσαν παραμένει ακόμη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι όταν 4 μέλη συνεργείου εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΔΔΗΕ κάτω από συνθήκες που δεν έχουν φωτιστεί πλήρως χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών υπογειοποίησης του δικτύου. Τα 3 άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου και ο 4ος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.