ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test: Από 7 Απριλίου στα φαρμακεία-Υποχρεωτικά για μαθητές, εκπαιδευτικούς

18:43 - 02 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Self test: Από 7 Απριλίου στα φαρμακεία-Υποχρεωτικά για μαθητές, εκπαιδευτικούς
Τον σχεδιασμό για τα self test, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν το «κλειδί» για την σταδιακή άρση του lockdown στη χώρα μας, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης (φωτο), κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (2/4).

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, «η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς».

Επιπλέον, τόνισε πως ξεκινάμε από μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ενώ αμέσως μετά η διάθεση θα αφορά στους 18-64 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.

Η παραλαβή των τεστ γίνεται κεντρικά σε δύο αποθήκες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί διανέμονται σε 100 φαρμακαποθήκες και από εκεί στα φαρμακεία όλης της χώρας. Η επιχείρηση είναι οργανωμένη πλήρως και την εποπτεία έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η δήλωση θετικού κρούσματος

Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας θα οργανώσουν το πώς θα γίνεται η δήλωση θετικού κρούσματος σε πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη.

Με τη δήλωση θετικού κρούσματος θα κανονίζεται ραντεβού για rapid test το οποίο αν γίνει σε δημόσια δομή είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, το αρνητικό τεστ θα γνωστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση (για τα παιδιά από τους γονείς).

Οι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν τα self test για τα παιδιά τους με χρήση του ΑΜΚΑ. Το test θα πρέπει να γίνει 24-48 ώρες πριν πάνε τα παιδιά στην τάξη.

Αν υπάρχει αρνητικό τεστ ο γονέας θα εκδίδει και θα υπογράφει την σχετική βεβαίωση που θα πρέπει για όλη την εβδομάδα να έχει το παιδί στο σχολείο και να την δείχνει στον απουσιολόγο.

Όποιο παιδί δεν έχει βεβαίωση δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα ούτε τηλεκπαίδευση.

tetetete

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 02 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.