ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Σε ποιες περιοχές εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα

22:57 - 02 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Σε ποιες περιοχές εισηγήθηκαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα
Να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις ίδιες τρεις περιοχές, εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αργά το βράδυ της Παρασκευής (2/4).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη σύσκεψη εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού παρά τις ανακοινώσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα στις 5 Απριλίου, φαίνεται πως τα επιδημιολογικά δεδομένα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις στους επιστήμονες της χώρας μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που εισηγήθηκαν, τουλάχιστον σε αυτές τις τρεις περιοχές, να ανασταλεί το άνοιγμα των καταστημάτων και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα συμβεί με την Αττική, η οποία επίσης βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι κατέθεσαν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, ενώ σημειώνεται πως στην αποψινή σύσκεψη συμμετείχαν και οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί, από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός του καταστήματος με τη μέθοδο click away με ραντεβού και η πώληση εντός του καταστήματος, click inside, πάλι με ραντεβού, με την αποστολή SMS στο 13032 άπαξ και με χρονικό περιορισμό τρίωρης διάρκειας.

Επισημαίνεται ότι πολίτες για να ψωνίσουν θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:34 - 02 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.