ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαδάκτυλος: Οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο

13:31 - 04 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Εξαδάκτυλος: Οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο
Μία ημέρα πριν ανοίξει το λιανεμπόριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μετακινήσεων εν όψει του Πάσχα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε – μεταξύ άλλων – πως «οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο και προς μεγάλη μας λύπη».

Σχετικά με την απόφαση για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τόνισε ότι «από τους 32 οι 31 είπαμε την Τετάρτη ότι το λιανεμπόριο είναι η λιγότερο επικίνδυνη λειτουργία και θα μπορούσε να ξεκινήσει υπό τρεις όρους, rapid test μία φορά την εβδομάδα για όσους εργάζονται, να μη δούμε κοσμοσυρροές στους εμπορικούς δρόμους και να μη δούμε συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα», σημείωσε ωστόσο ότι η επιτροπή δεν αποφάσισε την ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων και ότι αυτό ήταν μια απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση.

«Μας προβληματίζει πολύ πως θα εξελιχθεί αυτή η εβδομάδα. Το λιανεμπόριο πρέπει να έχει προτεραιότητα, είναι το λιγότερο επιβλαβές από όλα τα υπόλοιπα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε μιλώντας στο Θέμα Fm, σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη: «Στη Θεσσαλονίκη τις τρεις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μία κατακόρυφη αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ. Είχαμε διαφορετικό χρονικό διάστημα απόδοσης των μέτρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  γι αυτό χρειάστηκε να αναθεωρηθεί, με όλα τα κακά επακόλουθα που έχει, αυτή η απόφαση».

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε ένα και μοναδικό κριτήριο, τι σταματά την εξάπλωση της πανδημίας. Ως γιατροί, λαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα υπόψιν μας, απαντούμε σε αυτό το ερώτημα. Η κυβέρνηση μπορεί να τροποποιήσει τα μέτρα, να δεχθεί ή να μη δεχθεί τα μέτρα».

«Θα μπορούσαν οι αποφάσεις να είναι πιο έγκαιρες και πιο αυστηρές σε όλες τις χρονικές στιγμές έτσι ώστε οι αποδόσεις των μέτρων να είναι ταχύτερες, να γίνουν πιο καλά αντιληπτές στους συνανθρώπους μας και να έχουμε ενδιάμεσα διαστήματα τα οποία θα επέτρεπαν μία κανονική λειτουργία. Εάν οι αποφάσεις λαμβάνονταν λίγο νωρίτερα και με πιο συνολικό τρόπο τότε θα είχαμε μικρότερα διαστήματα για να δούμε αποτελέσματα» κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 04 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.