ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καπραβέλος: Το άνοιγμα λυκείων θα διευκολύνει την «έκρηξη» της πανδημίας

18:14 - 08 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Καπραβέλος: Το άνοιγμα λυκείων θα διευκολύνει την «έκρηξη» της πανδημίας
Για την πορεία της πανδημίας και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας μίλησε σήμερα (8/4) στο MEGA ο συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος το άνοιγμα των σχολείων τον ανησυχεί και τον φοβίζει αρκετά.

«Έχουμε δύο επιδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα καταστροφικά της αποτελέσματα: το ένα είναι το ιικό φορτίο και το άλλο η τρομερή πίεση στο σύστημα Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συντονιστής διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του «Παπανικολάου», προσθέτοντας την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Καπραβέλος υποστήριξε ότι αν ξεφύγει κάποιο κρούσμα και δεν αποκλειστεί, με το άνοιγμα των λυκείων θα διευκολυνθεί το άνοιγμα της αλυσίδας διασποράς.

«Τότε θα μιλάμε για έκρηξη της πανδημίας, με ολέθρια αποτελέσματα» συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως αυτή ήταν η βασική ανησυχία όσων διαφώνησαν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Τέλος, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχει αυξημένος έλεγχος στα self tests που θα γίνονται. «Είμαστε ένα βήμα πριν την έκρηξη, οπότε πειράματα με τα self tests δεν θα πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία της ανίχνευσής τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.