ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκ από τη δολοφονία Καραϊβάζ-Τι γνωρίζει μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ

18:10 - 09 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Σοκ από τη δολοφονία Καραϊβάζ-Τι γνωρίζει μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ
Σοκ έχει προκληθεί στην κοινή γνώμη από την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής λίγα μόλις μέτρα έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, στην οδό Αννινου. Η ελληνική αστυνομία μελετά εξονυχιστικά την υπόθεση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δολοφόνοι ήταν δύο και από τον τρόπο που έδρασαν φαίνεται πως ήταν επαγγελματίες εκτελεστές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε περίπου στις 14.15 το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4), έξω από το σπίτι του στην οδό Άνιννου, στον Άλιμο.

Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ήταν δύο και κινήθηκαν με ένα σκούτερ. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον δημοσιογράφο με εννιάρι πιστόλι, που πιθανότατα έφερε και σιγαστήρα, μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, για να κατέβει.

Οι δολοφόνοι, πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές, αφού τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Τουλάχιστον έξι σφαίρες βρήκαν σε διάφορα σημεία του σώματός του τον Γιώργο Καραϊβάζ, που βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο. 

Το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί, ενώ σφαίρες έχουν χτυπήσει και το όχημα.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είπαν ότι οι δύο δολοφόνοι φορούσαν σκούρα ρούχα, αλλά δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους.

Αυτό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πιθανότατα σημαίνει πως δεν είναι γνωστοί στις αρχές και δεν ένιωθαν πως κινδυνεύουν να αναγνωριστούν.

Το δρομολόγιο διαφυγής τους δεν έχει εξακριβωθεί, αλλά αναζητούνται βίντεο από την περιοχή, που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.