ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη-Πώς θα λειτουργήσουν

07:54 - 12 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ανοίγουν τα καταστήματα σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη-Πώς θα λειτουργήσουν
«Πρεμιέρα» κάνουν σήμερα (12/4) τα εμπορικά καταστήματα στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τη σχετική απόφαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Βέβαια, παρ’ όλο που ανεβάζουν ρολά οι καταστηματάρχες, το άνοιγμα δεν πρόκειται να είναι το ίδιο και στις δύο περιοχές.

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, ενώ στην Π.Ε Θεσσαλονίκης κρίθηκε κατάλληλο το άνοιγμα μόνο με τη μέθοδο του click away.

Παράλληλα, όπως ορίζει η απόφαση, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, αλλάζει δηλαδή η αναλογία ατόμων/εμβαδού εντός των καταστημάτων.

Αναλυτικά από σήμερα ισχύουν τα εξής:

  • για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ.: 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

  • για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ.: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης

Ανοίγουν τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση τα ΟΠΑΠ play.

Εξαιρούνται οι ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και ΚΑΔ 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά (φρουτάκια).

Εξαιρείται η Κοζάνη

Ωστόσο, από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των καταστημάτων ΟΠΑΠ εξαιρείται η Κοζάνη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρά το μακρό lockdown, δεν φαίνεται να βελτιώνονται.

Σε σύσκεψη, που έγινε το Σάββατο στην Πολιτική Προστασία, τέθηκε επί τάπητος η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή, ενώ παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στη διασπορά του κορονοϊού. Αποφασίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, να πάμε σε άνοιγμα των καταστημάτων από τις 19 Απριλίου. Ωστόσο, αυτό θα γίνει μετά από νέα αποτίμηση της κατάστασης.

Τέλος, από σήμερα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ("κόκκινο"), από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ("βαθύ κόκκινο"), λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής τους εικόνας περνούν οι εξής περιοχές:

-η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

-η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

-οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

-ο δήμος Κατερίνης

-ο δήμος Αστυπάλαιας

-ο δήμος Σκιάθου

Από το επίπεδο, επίσης, πολύ αυξημένου κινδύνου ("βαθύ κόκκινο") βγαίνει και μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (πλην των δήμων Λαμιέων και Λοκρών, οι οποίοι συνεχίζουν και παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ("βαθύ κόκκινο").

Τελευταία τροποποίηση στις 07:59 - 12 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.