ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα τιμής για την ΕΛΑΣ να πιαστούν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ

13:31 - 13 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Θέμα τιμής για την ΕΛΑΣ να πιαστούν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ
«Μας συγκλόνισε όλους η δολοφονία του Γιώργου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ εμφανίστηκε προβληματισμένος για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος τα τελευταία 7-8 χρόνια.

«Βλέπουμε πολλά συμβόλαια θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Radio North 98. «Πολλές δολοφονίες, ειδικά στη Νοτιοανατολική Αττική. Βλέπω ότι τα συμβόλαια δίνουν και παίρνουν και υπάρχει μια έξαρση τα τελευταία επτά… οκτώ χρόνια. Κάτι φαίνεται ότι στον πόλεμο των συμμοριών φαίνεται ότι ξεκαθαρίζουν άτομα, ίσως φοβούμενες οι συμμορίες η μια την άλλη. Διαρκώς ζητάμε ενίσχυση σε προσωπικό. Ευτυχώς έχουμε ενισχυθεί σε εξοπλισμό. Αλλά απαιτείται ενίσχυση και σε έμψυχο δυναμικό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν ειδικά στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα του δολοφονημένου Γιώργου που αντίκρισα στον τόπο του εγκλήματος. Είμαι συγκλονισμένος, όπως όλοι οι συνάδελφοι και ειδικά οι συνδικαλιστές και αξιωματικοί που είχαμε τακτικότερη επαφή μαζί του στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών του καθηκόντων. Αναπτύσσονται και φιλικές σχέσεις ξέρετε μετά από κάποια χρόνια».

«Ο Γιώργος ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, τον αγαπούσαν όλοι, και ίσως εκπλαγούν πολλοί αν μάθουν ότι …δεν κυκλοφορούσε νύχτα παρά μόνο αν το απαιτούσε η δουλειά. Τον καλούσαν σε Χορούς οι Ενώσεις Αστυνομικών και απαντούσε “εγώ σε μπουζούκια δεν πάω”, προτιμούσε να μένει με την οικογένειά του».

«Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί, ακόμα κι αν πιαστούν οι δολοφόνοι. Πολύ δύσκολα οι εκτελεστές ομολογούν τους εντολείς τους. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι μετά θα είναι και οι ίδιοι αναλώσιμοι. Δεν νομίζω όμως, ότι οι συνάδελφοι που ερευνούν την υπόθεση θα στηριχτούν, αν συλληφθούν οι δράστες, μόνο στις καταθέσεις. Εξετάζουν πολλά στοιχεία».

«Έχω ακούσει κι άλλους αστυνομικούς συντάκτες, που μιλάνε με ανθρώπους του υποκόσμου. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι επικίνδυνο. Για μένα… αν θέλετε τη γνώμη μου, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη δολοφονία έχει να κάνει μ΄αυτά. Προφανώς φαίνεται συμβόλαιο θανάτου. Συμβόλαια θανάτου εκτελεί ο υπόκοσμος και οι άνθρωποι της νύχτας… καμιά φορά, όμως, μετέπειτα βγαίνουν πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το προφανές. Η αστυνομία οφείλει να ερευνήσει προς όλες τις κατευθύνσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 13 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.