ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Τηρούμε στάση αναμονής

11:26 - 14 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Τηρούμε στάση αναμονής
«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις. “Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα”, είπε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκ δόσεις, σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 για εκπαιδευτικούς και για τους πολίτες μεταξύ 55-59 ετών και από το Σάββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια είπε πως κάπου τώρα κλείνει ένα έτος από τους πρώτους εμβολιασμούς στο πλαίσιο δοκιμών και η επιστήμη δεν θα αργήσει να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο θα χρειάζεται μια πρόσθετη δόση μετά από 6-8 μήνες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν» είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 14 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.