ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test: Πρεμιέρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (video)

20:57 - 19 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Self test: Πρεμιέρα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (video)
Aπό σήμερα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, τράπεζες αλλά και σε δικαστήρια, ΚΕΠ, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», και οι απασχολούμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία το πρώτο τους self test και μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου θα πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Από τις 26 Απριλίου και μετά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, έως και 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στην εργασία και να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, τσουχτερά είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν και 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Εάν το test του εργαζόμενου είναι αρνητικό προσέρχεται κανονικά στην εργασία του. Στη περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο εργαζόμενος θα πρέπει να υποβληθεί και σε μοριακό έλεγχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.