ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλιο Johnson& Johnson: Έγκριση από τον EMA-«Εξαιρετικά σπάνιες» οι θρομβώσεις

17:18 - 20 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλιο Johnson& Johnson: Έγκριση από τον EMA-«Εξαιρετικά σπάνιες» οι θρομβώσεις
Με τον τρόπο που αντιμετώπισε το εμβόλιο της Astrazeneca αντιμετωπίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και αυτό της Johnson & Johnson. Σε επίσημη ενημέρωση την Τρίτη (20/4) ο EMA ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί περιστατικά θρομβώσεων, τα οποία όμως, είναι "πολύ σπάνια". Συνεπώς, εκτιμάται πως τα οφέλη του εμβολίου είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους και έτσι το εμβόλιο εγκρίνεται προς χρήση.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Ασφάλειας του EMA (PRAC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια «προειδοποίηση σχετικά με ασυνήθιστους θρόμβους αίματος, με χαμηλά αιμοπετάλια» θα πρέπει να προστεθεί στις προειδοποιήσεις του προϊόντος της Janssen (Johnson & Johnson). Η PRAC κατέληξε, επίσης, στο συμπέρασμα ότι αυτά τα συμβάντα πρέπει να αναφέρονται ως «πολύ σπάνιες παρενέργειες» του εμβολίου.

Συνεπώς, το εμβόλιο εγκρίνεται προς χρήση.

{https://twitter.com/EU_Commission/status/1384524165370232832}

Από τη μεριά της, η φαρμακοβιομηχανία Johnson and Johnson (J&J) δηλώνει "απόλυτα σίγουρη" για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει "πολύ σύντομα" λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εμφάνισης σπάνιων σοβαρών θρόμβων του αίματος, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η σχετική απόφαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.