ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως 12 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι- Νωρίτερα η Ανάσταση

19:25 - 21 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Έως 12 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι- Νωρίτερα η Ανάσταση
Τους κανόνες που θα ισχύσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για τις μετακινήσεις και για την πρόσβαση στις εκκλησίες έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη (21/4). Ο υπουργός ανακοίνωσε και τους κανόνες που πρέπει να τηρήσουμε για το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.

Για τις εκκλησίες, ο κ. Κικίλιας είπε πως η εισήγηση προβλέπει να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τμ. Στους εξωτερικούς χώρους απόσταση 10 μέτρων ανά άτομο και διπλή μάσκα εντός και εκτός.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει εντός του προαύλιο χώρου των ναών. Η Ανάσταση θα γίνει στις 21.00.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Επιτροπή πρότεινε να ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 9 το βράδυ την Κυριακή του Πάσχα.

Από Δευτέρα (3 Μαϊου)., βέβαια, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23.00.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν στο πασχαλινό τραπέζι, λέγοντας πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν ως ανώτατο όριο τα 12 άτομα.

Συγκεκριμένα, προτείνεται κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα.

Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 21 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.