ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσιαλος: Θα εμβολιαζόμαστε κάθε 1-2 χρόνια για τον κορονοϊό

11:41 - 22 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Μόσιαλος: Θα εμβολιαζόμαστε κάθε 1-2 χρόνια για τον κορονοϊό
Αν κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα εμβολιασμού, είναι πιθανόν μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 60% του ενήλικου πληθυσμού, σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως στο μέλλον ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί, αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει σαν τον ιό της γρίπης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος τόνισε πάντως πως από τα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσουμε βλέπουμε τις ευεργετικές επιδράσεις των εμβολιασμών. 

Ως προς την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια, ο καθηγητής είπε πως το πιθανότερο είναι προστατεύουν για πάνω από έναν χρόνο και διευκρίνισε ότι θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε 1-2 έτη, όπως συμβαίνει για τον ιό της γρίπης. 

Στην ερώτηση για το ένα θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορονοϊός, απάντησε πως δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. «Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορονοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης», πρόσθεσε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.