ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια- Ποιοι επιτρέπεται να περάσουν (video)

10:38 - 23 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια- Ποιοι επιτρέπεται να περάσουν (video)
Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ έχει τεθεί σε εφαρμογή από το πρωί της Παρασκευής (23/4) στα διόδια της χώρας, καθώς απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Σχέδιο εντατικών ελέγχων στις εξόδους των πόλεων και στις εθνικές οδούς εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα φυγής πολιτών, που ίσως σκέφτονται να αψηφίσουν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων και να εκδράμουν στο χωριό για το Πάσχα.

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί τον κόσμο να μην επιχειρήσει καν να περάσει από τα διόδια, χωρίς χαρτιά ή δικαιολογητικά έγγραφα που να του επιτρέπουν να ταξιδέψει.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά, είπε στην ΕΡΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Ο λόγος είναι πως πολλοί χρησιμοποιούν το Ε9 για να κάνουν αγροτικές εργασίες, οι οποίες, όμως, είναι "εκτός εποχής".

Για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει όντως ανάγκη να μεταφερθεί σε άλλη πόλη για λόγους υγείας, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του κάποιο αποδεικτικό έγγραφο.

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό επιτρέπονται για τους ακόλουθους λόγους:

- Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν

Συγκεκριμένα, η μετάβαση προς και από την εργασία θα γίνεται αποκλειστικά με βεβαιώσεις του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν θα διαθέτουν τη συγκεκριμένη βεβαίωση. 

-Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης (απαιτείται βεβαίωση αποκλειστικά από δημόσια υγειονομική αρχή)

- Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού (απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου)

- Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς

-Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1

-Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Αναλυτικά η νέα ΚΥΑ ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:58 - 23 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.