ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει η πλατφόρμα του εμβολιασμού για ηλικίες 40-44

17:27 - 28 Απρ 2021 | Ειδήσεις
Ανοίγει η πλατφόρμα του εμβολιασμού για ηλικίες 40-44
Ανοίγει από απόψε το βράδυ η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαστε περήφανοι για το εγχείρημα της “Ελευθερίας”, καθώς ξεπεράσαμε τους 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς», είπε και πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα γίνει κατορθωτό να χορηγούνται 100.000 δόσεις την ημέρα. Τόνισε δε ότι εντός Μαΐου θα εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες άνω των 30 ετών.

Πρόσθεσε ότι 9.142 άνθρωποι της ομάδας 3-39 ετών ήδη έχουν εμβολιαστεί.

Σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις Τσίπρα, είπε ότι «δεν ξεστοκάρουμε», αλλά «δίνουμε πρόσβαση σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε», καλώντας τους πάντες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό», ώστε να επιστρέψουμε σε μια πιο ελεύθερη κοινή ζωή και καθημερινότητα.

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,75%, τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το ότι έπεσε κάτω από το 2%.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση ωστόσο σταθερά υψηλό παραμένει το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ Covid με 90%.

«Έχουμε μεγάλο αγώνα δρόμου και ένα στοίχημα να κερδίσουμε, να εμβολιαστούμε για να προλάβουμε τις μεταλλάξεις. Στόχος μας είναι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, με τον μαζικό εμβολιασμό και τα μέσα ατομικής προστασίας», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.