ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προφυλακιστέοι ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο συγκατηγορούμενοί του

19:58 - 01 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Προφυλακιστέοι ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο συγκατηγορούμενοί του
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο εκ των συγκατηγορούμενών του με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από την πολύωρη απολογία του τηλεπαρουσιαστή, που προηγήθηκε νωρίτερα σήμερα (1/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του τηλεπαρουσιαστή. Την ίδια ώρα ο τέταρτος κατηγορούμενος της υπόθεσης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες πλημμελήματος για ναρκωτικά.

Τόσο ο Φουρθιώτης όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοι του αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμελήματος και κακουργήματος. Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκονται στην υπόθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Προηγήθηκε η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου 6 ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο (Φουρθιώτης) να δίνει τις εξηγήσεις του για ένα δίωρο.

Συνολικά, εναντίον του παρουσιαστή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 9 αδικήματα (2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα): ηθική αυτουργία στην επίθεση που έγινε στις 16 Απριλίου στο σπίτι του, σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικής βόμβας και διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταγγελία.

Η δίωξη εναντίον των δύο συγκατηγορουμένων αφορά τη σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών κ.ά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:05 - 01 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.