ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση Ελευθερία: «Πλώρη» για το 1 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων στην Ελλάδα

21:52 - 04 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Επιχείρηση Ελευθερία: «Πλώρη» για το 1 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων στην Ελλάδα
Στην τελική ευθεία για την επίτευξη του πρώτου τείχους ανοσίας, που οι ειδικοί τοποθετούν χρονικά στα τέλη Ιουνίου, εισέρχεται πλέον η Ελλάδα. Πάνω από 3,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, με την Επιχείρηση Ελευθερία να «ανεβάζει στροφές» μπαίνοντας στον Μάιο.

Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω των συνεχόμενων αργιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών υποχώρησε σημαντικά, ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη και την Πέμπτη παίζουν και αυτές τον ρόλο τους, με τα προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πάντως, σήμερα (4/5) πραγματοποιήθηκαν 64.421 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 23.200 αφορούσαν την πρώτη δόση και οι 41.221 τη δεύτερη.

Στόχος είναι τα ημερήσια επίπεδα εμβολιασμών να «πιάσουν» σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες τους 90-100.000, όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών ο ΓΓ του υπ. Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, με τη συμβολή των νέων κέντρων που μπαίνουν στη μάχη, καθώς και των 33.600 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά μέχρι στιγμής 3.201.212 εμβολιασμοί, ενώ έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση συνολικά 2.214.660 ενήλικες. Εξ αυτών οι 986.552 έχουν ολοκληρώσει και το δεύτερο στάδιο του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό υπάρχει η δυνατότητα έως τα τέλη Ιουνίου να έχουμε φτάσει στα 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμούς, κάτι που θα σημαίνει ότι θα έχει εμβολιαστεί, έστω με μια δόση, πάνω από το 50% των ενήλικων πολιτών της χώρας, των οποίων ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 8,7 εκατομμύρια.

Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς, αύριο Τετάρτη (5/5) αναμένεται να «σπάσει» το όριο του 1 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών, ενώ πλέον θα πραγματοποιούνται και τις Κυριακές (κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα).

Συμπερασματικά, το στοίχημα των επόμενων δύο μηνών είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου να έχουμε πιάσει το 60% της συλλογικής ανοσίας.

Δηλαδή, μέχρι εκείνο το διάστημα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες και μεγάλο τμήμα των παραγωγικών ηλικιών, εφόσον η συνεχιστεί η μεγάλη ανταπόκριση.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 04 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.