ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕΑ: Δωρεάν rapid tests σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

17:15 - 07 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
ΕΕΑ: Δωρεάν rapid tests σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσφέρει από τη Δευτέρα 10/5 τη δυνατότητα στα μέλη του για διενέργεια δωρεάν rapid test, μία δράση που θα στηρίξει έντονα την επιχειρηματικότητα και θα περιορίσει τη μετάδοση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, συμφώνησαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να οργανώσει στον Κεντρικό, Νότιο, Δυτικό και Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής ειδικό χώρο για την λήψη Αντιγονικών tests (Rapid test) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας και της συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει καταρχάς τη λήψη Rapid test και ακολούθως σε περίπτωση θετικότητας την ειδική λήψη του μοριακού τεστ PCR. Η πληροφόρηση θα γίνεται στο πλαίσιο της προσωπικής διαδικασίας στον κάθε έναν, ο οποίος θα εξετάζεται και θα μπορεί να λαμβάνει έγγραφη βεβαίωση στα αρνητικά τεστ. Για την παραπάνω διαδικασία θα λάβουν μέρος οι ιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο της επιδημιολογικής έρευνας, ενώ τις γραμματείες στα τέσσερα σημεία της Αττικής θα ενισχύσουν και εργαζόμενοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σχετικά με τη νέα δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει: "Σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας, καθώς αρχίζει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Με αυτή την πρωτοβουλία στηρίζονται έμπρακτα όσοι δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν self-test από την Πολιτεία. Πρόκειται για μία στοχευμένη δράση και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργο Πατούλη για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση αλλά καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας. Η συνένωση δυνάμεων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον αγώνα που δίνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη βιωσιμότητα τους και δίνει το παράδειγμα για το πως πρέπει να κινηθούμε όλοι, ώστε να συμβάλουμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας μας".

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 07 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.