ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γώγος: Έχουμε αφήσει πίσω μας τα lockdown

14:24 - 08 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Γώγος: Έχουμε αφήσει πίσω μας τα lockdown
Για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης του lockdown αλλά και για την ανάγκη να επανέλθει το ΕΣΥ σταδιακά σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, εκτιμώντας ότι τα οριζόντια lockdown αποτελούν παρελθόν.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 «ένα από τα βασικά που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το κλείσιμο υγειονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα no covid νοσήματα. Έχουμε μείνει πίσω σε αυτό.

Επομένως, το να ανοίγει το σύστημα, το να απελευθερώνονται… πρέπει να απελευθερωθούν κλινικές που είχαν δοθεί στον covid. Είναι τα χειρουργεία, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Είναι ένα στοίχημα, παράλληλα με όλα τα άλλα. Έχει μεγάλη σημασία να ανοίξουν οι υπόλοιπες κλινικές και γίνεται σιγά – σιγά». 

Μιλώντας για την εμβολιαστική διαδικασία είπε πως με μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με το στοίχημα του εμβολιασμού. «Υπάρχει μία ταχεία αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, υπάρχει συμμετοχή του κόσμου, υπάρχει το self testing το οποίο βοηθάει αρκετά. Με όλα αυτά, έχουμε μία αισιοδοξία ότι αυτό το μεγάλο άνοιγμα που ακολουθεί, θα μπορέσει να ελεγχθεί», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά του κορονοϊού είπε πως «νομίζω ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τα lockdown, δεν έχουμε οριζόντιο lockdown πια. Θα έχουμε μία πολύ στενή επιτήρηση».

Ακόμα ανέφερε πως, «ειδικά στις περιοχές Μεσολόγγι, Αιτωλικό, υπάρχει μία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και των νοσηλειών στην περιοχή . Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, οι οποίοι θα βοηθήσουν να σταματήσει η διασπορά. Σε αυτή τη φάση του ανοίγματος, υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τοπικούς περιορισμούς. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η πολύ καλή επιδημιολογική επιτήρηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.