ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στα θρανία, με τα self test ανά χείρας

07:49 - 10 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Επιστροφή στα θρανία, με τα self test ανά χείρας
Με το αποτέλεσμα του self test... ανά χείρας επιστρέφουν το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου στα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων.

Μετά τα Λύκεια και τα σχολεία ειδικής αγωγής τα οποία λειτουργούσαν και πριν από το Πάσχα, το κουδούνι θα χτυπήσει το πρωί της Δευτέρας για Νηπιαγωγεία αλλά και για Δημοτικά και Γυμνάσια.

Οι μαθητές είχαν προθεσμία να κάνουν τα self test μέχρι και νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου, λίγη ώρα δηλαδή πριν μπουν στις σχολικές αίθουσες. Σε κάθε περίπτωση τα self tests είναι υποχρεωτικά και όσοι δεν προσκομίζουν τις σχετικές βεβαιώσεις έχουν κυρώσεις, κάτι που ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και εάν έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Βάσει του ΑΜΚΑ μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ την εβδομάδα από φαρμακεία. Το αποτέλεσμα του πρώτου θα επιδεικνύεται για την προσέλευση στο σχολείο από Δευτέρα έως Τετάρτη και του δεύτερου την Πέμπτη.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Αν το self-test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Οι μαθητές φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και την Κυριακή και εκεί αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας του κάθε σημείου, όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.