ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα σενάρια ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους

11:21 - 10 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Τα σενάρια ειδικών προνομίων για τους εμβολιασμένους
Καθώς η κυβέρνηση δρομολογεί τη σταδιακή επαναλειτουργία τομέων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί το βασικό της όπλο. Ως τα τέλη Μαϊου υπολογίζεται πως οι δόσεις του εμβολίου που θα έχουν χορηγηθεί θα αγγίξουν τα 5,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με σενάρια, αναμένεται οι εμβολιασμένοι να έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και δραστηριοτήτων (δυνατότητα ταξιδιού, συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πρόσβαση στα γυμναστήρια κα.). Πρόκειται για ένα κίνητρο που θα δοθεί και για όσους είναι διστακτικοί ως προς τον εμβολιασμό τους.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα οι επιστήμονες αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης δραστηριοτήτων όπως δεξιώσεις, συναυλίες, ακόμα και λειτουργία της διασκέδασης σε εσωτερικούς χώρους, οι οποίες θα ανοίξουν μόνο για όσους έχουν είτε πλήρως εμβολιαστεί είτε έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου από την οποία έχει μεσολαβήσει διάστημα περισσότερο των δύο εβδομάδων προκειμένου να έχει αναπτύξει ο οργανισμός τα απαραίτητα επίπεδα ανοσίας.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε να εννοηθεί ότι τα γυμναστήρια θα επαναλειτουργήσουν με τα εμβολιασμένα άτομα να έχουν προτεραιότητα στην πρόσβαση σε αυτά.

Τα σενάρια αυτά θα υλοποιηθούν εφόσον ανοίξει για όλους τους ενήλικες η πρόσβαση στο εμβόλιο. Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα είναι ενεργή η πλατφόρμα εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών, επιτυγχάνοντας έτσι το πρώτο τείχος ανοσίας.

Σχετικά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αυτός θα αφορά μόνο τους υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται και στην πιο ευάλωτη θέση, όπως είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 10 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.