ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει και ο εσωτερικός τουρισμός:Πώς θα ταξιδεύουμε σε άλλους νομούς

08:54 - 11 Μαϊ 2021 | Ειδήσεις
Ανοίγει και ο εσωτερικός τουρισμός:Πώς θα ταξιδεύουμε σε άλλους νομούς
Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS και η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας αναζητούν... απαντήσεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις, αύριο, 11 Μαΐου, σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, το νέο ωράριο, αλλά και τα SMS. Όπως όλα δείχνουν, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες από τις 14 Μαΐου, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις
Αυτοί που θα θελήσουν να ταξιδέψουν εκτός του νομού που διαμένουν θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα και σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι τους. Ολα δείχνουν επίσης ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τις βεβαιώσεις του εμβολιασμού τους.

Για μετακίνηση στα νησιά, ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Και στην περίπτωση αυτή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.